ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ- SAVE THE DATE

Ο Διευθυντής και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) ανακοινώνουν ότι τηνΤετάρτη 14 Ιουλίου 2021, ώρα 10:00 - 13:30 θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: "Μπορούμε να μηδενίσουμε την ρύπανση από πλαστικά στις θάλασσές μας;"

Η Αποστολή Αστερίας 2030 της ΕΕ (Mission Starfish 2030) έχει ως στόχο την αποκατάσταση των θαλάσσιων και υδάτινων οικοσυστημάτων και καλεί όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, φορείς και κυβερνήσεις να αναλάβουν την ευθύνη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων η Αποστολή Αστερίας θέτει ως στόχο την μηδενική ρύπανση (zero pollution) μέχρι το 2030, μέσα από την συνεργασία επιστημόνων, κοινωνίας και πολιτείας. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης είναι και πολίτης της θάλασσας, και για να πετύχει η Αποστολή Αστερίας απαιτείται συμμετοχή των πολιτών και συνεργασία όλων.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα μέσω της πλατφόρμας zoom και είναι ανοιχτή για το κοινό, αλλά είναι απαραίτητη η εγγραφή <https://forms.gle/uS34eCzuuQM1bhYPA>

Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ημερίδας.